Головна » 2014 Лютий 17 » Варення з горобини
14:47 Варення з горобини | |
![]() Всім відомо , що ягоди червоної горобини мають безліч корисних властивостей , в них містяться каротин , вітаміни А і С , фосфор , калій , залізо , йод. Плоди горобини можуть бути не тільки дуже корисними , а й смачними - для цього можна зварити варення з червоної горобини . Грона горобини рекомендується збирати після перших , невеликих заморозків , це пов'язано з тим , що « підморожені » ягоди втрачають частину своєї гіркоти , легше відокремлюються від плодоніжок . Варення з горобини з додаванням меду Склад: 1кг. плодів горобини 1 склянку меду (квітковий , гречаний , липовий ) 5 ст. ложок води Процес приготування: Ретельно промити ягоди червоної горобини , видалити залишки плодоніжок , листя і кистей. Перекласти чисті ягоди у велику каструлю , щоб плоди значили не більше половини наявного обсягу . Влити 5 столових ложок води , закрити кришкою і варити на невеликому вогні до розм'якшення ягід. Під час цього , потрібно приготувати банки для варення . Помити їх і обдати окропом. Після розм'якшення ягід , в каструлю додати 1ст . ложку меду , все гарненько перемішати. Згодом , з рівним часовим проміжком , додавати по 1-ій ст. ложці меду , поки не закінчитися весь необхідний обсяг і , обов'язково , гарненько перемішувати. Варити Горобиновий - медову масу до повного випаровування води. Варення виходить не тільки насиченого кольору , але і дуже ароматним. Потім перекласти гаряче ( ще кипляче ) варення у підготовлені банки , обернути вологим рушником , щільно закрити гвинтовими кришками або « закатати » металевими для закрутки. Перевернути банки кришкою вниз , поставити на покривало або великий рушник , і залишити при кімнатній температурі до повного охолодження. Варення готово!
| |
|